Sernik kwestia smaku – co zrobić, aby sernik nie opadł?

Sernik kwestia smaku królewski czy też wiedeński powinien być odpowiednio mokry oraz także odpowiednio puszysty. Jak zatem upiec sernik, aby był pyszny, a jednocześnie nie opadł, nie pękał oraz miał odpowiedni smak oraz konsystencję? W zasadzie to pieczenie sernika nieco wymaga wprawy, a poniższe porady na pewno pozwolą przygotować idealny sernik, nawet pieczony w wodnej kąpieli.

Dobra porada

Interesuje nas sernik kwestia smakuktóry będzie puszysty oraz mokry odpowiednio sernik, który nie pęka oraz nie opada. Pieczenie sernika wcale nie jest taką trudną sztuką, ale wymaga jednak nieco wprawy. Dlatego musimy wiedzieć, jak zrobić pyszny sernik oraz takowy sernik upiec. Kilka prostych porad pomoże nam w wypieku tego popularnego smakołyku.

Okazuje się, że sernik nam nie opadnie oraz nie popęka jeśli wszystkie produkty, które wykorzystamy do przygotowania ciasta będą miały pokojową temperaturę. Mowa tutaj o jajka, mleku, śmietanie oraz twarogu. Wystarczy, że wyjmiemy je z lodówki na dwie godziny przed pieczeniem.

Biały twaróg

Aby przygotować wypiek idealny musimy twaróg zmielić przynajmniej dwukrotnie. Najlepiej zróbmy to trzykrotnie. Do mielenia twarogu możemy wykorzystać maszynkę do mięsa czy też praskę do ziemniaków. Ser dzięki temu nie będzie miał żadnych grudek, a nasz sernik uzyska gładką, jak i także jednolitą strukturę. Możemy także kupić twaróg zmielony, wprost z wiaderka. Wybór należy do nas. Na pewno powyższe wskazówki pozwolą rozkoszować się idealnym sernikiem, który będzie równie pyszny.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *